Darter King maakt indrukwekkende comeback, ook Chisnall door

Op het wereldkampioenschap darts heeft Dave Chisnall zich geplaatst voor de derde ronde. De Engelsman rekende in het Alexandra Palace in Londen af met Mike de Decker uit België, die niet slecht speelde, maar er op de beslissende momenten net niet aan kwam: 3-0.

De middagsessie werd dinsdag geopend door de eersterondepartij tussen de Welshman Lewy Williams en Toyokazu Shibata uit Japan. Dat was allemaal niet geweldig, maar Williams speelde verder best aardig. Shibata kwam er geen moment aan te pas en ging er met in totaal twee gewonnen legs af.

Echt leuker werd het daarna niet, want met de Engelsman Jason Lowe en de Zweed Daniel Larsson was het podium nog kleurlozer dan een zwart gat. Bij God's gratie won Larsson een keer een leg, verder maakte de uitdrukkingsloze Lowe het gelukkig 'snel' af - nog twee van dergelijke sets kon het publiek niet aan.

De eerste ronde werd zo op een uitermate gezapige wijze afgesloten, maar daarna konden we door met een tweederondepartij. Ryan Joyce opende prima tegen good old Mervyn King en won de eerste twee sets vrij soepel. Vervolgens ging echter alles mis en kwam King terug: hij won negen legs op rij en zo was het ineens gedaan in King's voordeel, eigenlijk ook weer zonder spanning.