FOK! Wat een weer: nog één mooie dag

herfstbanner

Goeiedag!  

Ik ben even uit mijn winterslaap ontwaakt. Eindelijk was het eens een fraaie dag. Het was voor het gevoel ook niet echt koud, ondanks de maxima van slechts 2 tot 3 graden. De zon zorgde echter voor een zeer aangenaam plaatje. Morgen krijgen we nog zo'n dag, maar daarna gaan de gordijntjes weer dicht.

Vannacht vriest het vrijwel overal. Ook aan zee zien ze het kwik de - induiken. Misschien dat het alleen op de Wadden net positief blijft. Verder is het over het algemeen helder. Er gaan echter wel mistbanken ontstaan en die kunnen plaatselijk weer tot gladheid leiden. Het is dus opletten in de nachtelijke uurtjes. Het minimum ligt rond de -7 graden in het oosten.

Morgen schijnt de zon weer volop. Later op de dag komt er wel meer sluierbewolking, maar van neerslag is beslist geen sprake. Er staat een zwakke zuidoostelijke wind en de temperaturen komen rond de 2 graden uit.

Vanaf donderdag keert het grijze weer weer helemaal terug en ook de kans op neerslag stijgt. De ergste kou gaat ook uit de lucht, want de maxima kruipen naar waarden tussen de 7 en 10 graden. 

Het kerstweer is nog tamelijk onzeker. De koude lucht probeert het wel, maar of dat gaat lukken is zeer de vraag. Het is nog te vroeg om er nu al een uitspraak over te doen. Daar komen we later op terug.  

Fijne avond!  

Fotowedstrijd november 2019 - Inzending rubbereend
(Foto: rubbereend)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.