Schansspringers Geiger en Kobayashi winnen generale voor Vierschansentournee

's Werelds beste schansspringers hebben de traditionele generale repetitie voor de Vierschansentournee achter de rug. De World Cup streek neer in het Zwitserse Engelberg, alvorens men zich voor gaat bereiden op de Tournee, die volgende week begint in Oberstdorf.

Zaterdag
Na de eerste ronde had de Sloveen Timi Zajc de leiding in handen, voor de Duitser Karl Geiger, thuisfavoriet Killian Peier, de Japanner Ryoyu Kobayashi en Jan Hörl uit Oostenrijk. De rest stond al op wat grotere afstand, aangevoerd door de Sloveen Anze Lanisek en Kamil Stoch uit Polen.

Stoch wipte in de finaleronde over Lanisek heen, Hörl kwam voor beiden terecht. Kobayashi verdedigde zijn positie met verve, waarna Peier één plekje verloor aan de Japanner. Geiger bleef met een mooie sprong nét voor Kobayashi, waarna Zajc het af mocht maken. Dat lukte niet: de Sloveen werd derde en dus was de winst voor Geiger.

Zondag
Peier deed het uitstekend voor eigen publiek, op zondag sprong hij in de eerste ronde zelfs naar de leiding. Kobayashi zat hem wel op de hielen en ook Geiger was bepaald niet ver weg. De Noor Marius Lindvik en de Oostenrijkers Daniel Tschofenig, Hörl en Daniel Huber volgden, vanaf de achtste plek van Evgenii Klimov werden de verschillen in principe wat te groot.

In de finaleronde verdedigde Klimov zijn top-8-positie, Huber leverde drie posities in en Hörl verloor er zelfs zes. De jonge Tschofenig verloor vijf plekken en was dus wel zeker van de top-10, waarna Lindvik met een dijk van een sprong naar de leiding ging. Geiger kwam er nét voorbij, Kobayashi sprong daar dan weer voorbij en vervolgens was het aan Peier. De Zwitser haalde het niet en viel zelfs net van het podium af: vierde.