Darter Kuivenhoven simpel door op WK, Bunting onderuit

Op het wereldkampioenschap darts heeft Maik Kuivenhoven zich geplaatst voor de tweede ronde. De 33-jarige Naaldwijker rekende in de eerste ronde zonder noemenswaardige problemen af met de matig spelende 19-jarige Ky Smith uit Australië, die bij toeval nog een set won.

In een zo mogelijk nog meer gezapige partij rekende de Engelsman Jason Heaver af met Gordon Mathers, nog een matig gooiende Australiër. Die partij duurde door twee lange sets wat langer, maar met 3-1 bleef het publiek een vijfde set nog wel bespaard.

De Braziliaan Diogo Portela opende vervolgens prima tegen de Schot Alan Soutar, maar die won daarna weer twee sets. In de vierde set gooide Portela zich met knap finishen toch nog naar een vijfde set, maar daarin was het op en maakte Soutar het in vier legs af.

De avond werd afgesloten met een tweederondepartij, waarin Stephen Bunting het opnam tegen Ross Smith. Die begon ijzersterk, waarna Bunting het heft in handen nam door twee sets te winnen. De slecht op de dubbels gooiende Smith kwam echter weer langszij en op indrukwekkende wijze won hij de beslissende set met 4-2.