Riiber sluit kalenderjaar op noordse combinatie weer winnend af

De laatste World Cup-wedstrijd in de noordse combinatie tot aan de jaarwisseling zit er al weer op. In het Oostenrijkse Ramsau kwamen de mannen zondag nog een keer in actie voor een individuele wedstrijd, met íets meer spanning dan regelmatig het geval is.

Voor de zoveelste keer sprong Jarl Magnus Riiber weer een voorsprong voor het langlaufen bij elkaar: alleen zijn Noorse landgenoten Espen Andersen (+0:21) en Jens Lurås Oftebro (+0:26) mochten nog binnen een halve minuut van Riiber beginnen met het langlaufen.

De Duitsers Eric Frenzel (+0:39), Terence Weber (+0:41) en Vinzenz Geiger (+0:43) hadden wel een mooie kans om als treintje in de achtervolging te gaan, zeker met Julian Schmid (+0:55) er ook nog bij. Het enige andere gevaar leek mogelijk te komen van de Fin Ilkka Herola op 1:39 minuten en de Duitser Johannes Rydzek op nog tien seconden meer.

Op de langlaufski's sloten Frenzel, Weber en Geiger inderdaad in no-time aan bij Andersen en Oftebro en na 2,5 kilometer was het verschil met Riiber nog een halve minuut. In de tweede ronde haalden de achtervolgers er onder leiding van Geiger nog een dikke handvol seconden af, waarna Frenzel, Andersen en Oftebro er in de derde ronde af werden geknald door Geiger - Weber bleef op het tandvlees nog in de buurt bij zijn landgenoot.

In de slotronde moest Weber toch echt definitief afhaken bij Geiger, die beetje bij beetje in de buurt van Riiber kwam. De Noor controleerde het echter prima en pakte gewoon weer de overwinning, voor Geiger. De eerder afgehaakte Frenzel sloot achter hen weer aan bij Weber en sprintte naar de derde plek, voor Weber en Andersen.