Noorwegen volgt Nederland op als wereldkampioen handbal

Noorwegen volgt Nederland op als wereldkampioen handballen. In de finale wonnen de Noorse handbalsters met 29-22 van Frankrijk, nadat het in de eerste helft nog tegen een achterstand aan keek van zes doelpunten (10-16).

Frankrijk leek in de eerste hard op weg na de wereldtitel. In de eerste 25 minuten van de wedstrijd waren de Franse handbalsters duidelijk beter dan Noorwegen en stond het 10-16 in het voordeel van Frankrijk. Voor rust waren de Noorwegen handbalsters teruggekomen tot 12-16, maar Frankrijk stond er nog altijd goed voor.

In de tweede helft gaf Noorwegen handballes aan Frankrijk. Vooral in de eerste twintig minuten maakte Noorse handbalsters indruk. Verdedigend gaven ze Frankrijk niet veel ruimte en als er dan toch een schietkans was voor Frankrijk lag de Noorse Silje Solberg in de weg. Ze maakte maar liefst tien stops op twaalf pogingen van de Franse aanval. Daarnaast was Noorwegen aanvallend ook erg effectief en won het uiteindelijk ruim met 29-22 van Frankrijk en volgt Nederland op als de nieuwe wereldkampioen in het handbal.