Uitslag Feyenoord - Ajax

In een zeer slechte klassieker tussen Feyenoord en Ajax hebben de Amsterdammers met 0-2 gewonnen. Beide ploegen creëerden bijna helemaal niks, maar vlak voor rust kwam Ajax dankzij een eigen goal van Marcos Senesi op voorsprong. Dusan Tadic maakte in de tweede helft vanuit een strafschop de 0-2.

Vooraf werd er uit gekeken naar de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax, maar vanaf de eerste minuten viel het niveau tussen de beide ploegen heel erg tegen. In de eerste helft was er van kansen geen sprake en kwam Ajax net voor rust op een heel gelukkige 0-1. Uit een lage voorzet van Tadic werkte Senesi de bal wel heel ongelukkig in eigen goal, waardoor de Amsterdammers met 0-1 de rust in ging.

In de tweede helft speel het spel van beide ploegen ondermaats, al was Feyenoord wel de meest dreigende ploeg. Alleen tot een serieuze doelpoging kwamen de Rotterdammers niet en bleef Ajax makkelijk overeind. Tien minuten voor tijd besliste Tadic vanaf elf meter de wedstrijd. Invaller Devyne Rensch werd van achteren onderuit gehaald na een domme overtreding Reiss Nelson. De aanvoerder van Ajax maakte vervolgens geen fout vanaf de strafschopstip en zette de 0-2 op het scorebord. Daarna gebeurde er niks meer tussen de beide ploegen en bleef het 0-2 in het voordeel van de Amsterdammers.

Feyenoord

0 - 2

AFC Ajax

44' Senesi (eigen doelpunt)
 81' Tadic (pen)

Gele kaart: Linssen, Toornstra,Aursnes, Nelson, (Feyenoord), Gravenberch,Haller, Antony, (AFC Ajax)

Stadion: De Kuip, Rotterdam