Van Gerwen na stroeve start door op WK

Darter Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het wereldkampioenschap in het Londense Alexandra Palace. De Nederlandse drievoudig wereldkampioen begon nogal stroef tegen de tamelijk onbekende Engelsman Chas Barstow, maar nadat hij de eerste set verloren had kwam Van Gerwen op dreef en maakte hij het in vier sets keurig af: 3-1.

Het was niet de meest enerverende avond darten ooit, wat al begon met het potje tussen Adam Hunt en de Kroaat Boris Krcmar. De Engelsman was steeds iets beter en dat leverde hem drie keer achter elkaar setwinst op: 3-0. Vervolgens kwam de verliezend Lakeside-finalist van twee jaar geleden, de Welshman Jim Williams, in actie tegen de Engelsman Ted Evetts, die in een gezapige partij weinig weerstand bood: 3-1, doordat Williams één set even van het padje was.

De Oostenrijker Rowby-John Rodriguez nam het op tegen Nick Kenny uit Wales en dat was wat spanning betreft al helemaal niks. Rodriguez stond gelukkig wel bijzonder strak te gooien, wat het tenminste nog een beetje leuk maakte om te kijken, maar Kenny's uiterst matige spel zorgde voor nul spanning: 3-0, waarbij de Welshman welgeteld één leg won.