AlpineskiŽr Bennett raast naar eerste World Cup-zege, Goggia wint wťťr

De beste alpineskiërs ter wereld, zowel de mannen als de vrouwen, kwamen zaterdag in actie op een van de snelle disciplines. De vrouwen werkten in het Franse Val d'Isère een afdaling af, de mannen deden dat op de klassieke Saslong-piste in het Italiaanse Val Gardena.

Vrouwen, Val d'Isère
Sofia Goggia kwam als zevende naar beneden en de Italiaanse nam op indrukwekkende wijze de leiding in handen. Breezy Johnson kwam met 0,27 seconden nog in de buurt, maar na de Amerikaanse was het eigenlijk wel gedaan: niemand kon Goggia nog bedreigen en een nieuwe zege was een feit. Johnson werd tweede, de Oostenrijkse Mirjam Puchner kwam uiteindelijk nog tot op 0,91 seconden en werd derde - de rest, aangevoerd door Puchner's landgenote Ramona Siebenhofer (+1,33) zat ver achter Goggia.

Mannen, Val Gardena
Otmar Striedinger noteerde een sterke tijd, hoewel Niels Hintermann uit Zwitserland ietwat verrassend wel tot op slechts 0,18 seconden kwam. Vervolgens bleef het even stil, tot Bryce Bennett de piste betrad. De Amerikaan maakte indruk en dook 0,14 seconden onder Striedinger's tijd door, waarna niemand meer echt in de buurt kon komen. De 29-jarige Bennett pakte zijn allereerste World Cup-zege, Striedinger en Hintermann completeerden het podium. Bennett stond tot zaterdag zelfs nooit eerder op een World Cup-podium, zijn beste resultaat bestond uit drie vierde plekken, waaronder twee keer op de afdaling in Val Gardena.