Uitslag AZ - Willem II

Willem II heeft zijn zevende nederlaag op rij geleden in de Eredivisie. AZ was in Alkmaar met 4-1 te sterk al namen ze pas afstand in de slotfase.

De Alkmaarders openden sterk. In de eerste vijftien minuten raakte Karlsson tweemaal de lat en hij was met een pass de aangever van de 1-0 van De Wit. AZ raakte echter de grip kwijt na een half uur spelen. Het was vervolgens Kabangu die Willem II weer op gelijke hoogte bracht.

Pavlidis miste vlak na rust een enorme kans op de 2-1. Willem II was via de counter vervolgens een paar keer gevaarlijk. In de 75e minuut moest Willem II met tien man verder nadat Michelis rood kreeg nadat hij Gudmundsson vast hield. De invaller van de Alkmaarders scoorde vervolgens via doelman Wellenreuther vanaf de penaltystip. Met goals in de 86e en 89e minuut bracht Gudmundsson de eindstand vervolgens op 4-1.

AZ

4 - 1

Willem II

9' De Wit
 76' Wellenreuther e.d.