Uitslag Sparta - Vitesse

Sparta heeft in de laatste seconde een punt overgehouden aan het duel met Vitesse. Sven Mijnans zorgde in blessuretijd voor de 2-2 nadat zijn inzet van richting was veranderd. Vitesse had de wedstrijd lange tijd onder controle en stond bij rust al met 0-2 voor, maar gaven in de tweede helft de voorsprong weg.

Vitesse kwam in de eerste helft op een 0-2 voorsprong. Nikolai Baden Frederiksen zorgde voor beide doelpunten van de Arnhemmers. Frederiksen opende na iets meer dan een kwartier spelen de score nadat Sparta-doelman Maduka Okoye een voorzet verkeerd inschatte, waardoor de Deense spits de 0-1 op het scorebord zette. Nog in de eerste helft maakte hij ook de 0-2. Nadat hij even daarvoor nog een grote kans had gemist zorgde Frederiksen alsnog voor zijn tweede treffer van de avond uit een corner.

Vitesse leek de wedstrijd in de tweede helft veilig uit te spelen, maar met nog twintig minuten te spelen zorgde Mijnans voor de aansluitingstreffer. Na de 1-2 kreeg Sparta meerdere mogelijkheden op de gelijkmaker, maar steeds lag de doelman van Vitesse in de weg. Vitesse leek de drie punten mee te nemen naar Arhnem, maar in de laatste seconden van de wedstrijd maakte Sparta alsnog gelijk via Mijnans. De buitenspeler zag zijn inzet van richting worden veranderd en gelukkig voor de thuisploeg ging die in goal.

Sparta Rotterdam

2 - 2

Vitesse

 70' Mijnans
 90+3' Mijnans
   16' Frederiksen
 38' Frederiksen
 
 
Stadion: Spartastadion Het Kasteel, Rotterdam
Toeschouwers: 
Arbiter: 
 
Opstelling:   Opstelling: