Schansspringster Kramer ook oppermachtig in Ramsau

De beste schansspringsters ter wereld hebben weer een World Cup-wedstrijd afgewerkt. Dit keer kwam men in actie op de kleine schans in het Oostenrijkse Ramsau am Dachstein, waar een mooie wedstrijd gesprongen werd.

In de eerste ronde sprong de Nederlands-Oostenrijkse Marita Kramer weer eens naar de leiding, met de Duitse Katharina Althaus en Ursa Bogataj uit Slovenië die een beetje in de buurt bleven. De Japanse Sara Takanashi deed ook nog mee, Ema Klinec en vooral Nika Kriznar uit Slovenië moesten eigenlijk al gaan hopen op fouten van de dames voor hen om richting podium te kunnen.

Kriznar verdedigde in ronde twee haar positie, hoewel ze die moest delen met de Oostenrijkse veterane Daniela Iraschko-Stolz. Klinec sprong beide dames voorbij, Takanashi verstevigde haar positie en Bogataj verzekerde zich van een podiumplek. Althaus harkte minstens plek twee binnen en zo stond alleen Kramer nog boven. Die deed wat ze moest doen en voor eigen 'publiek' pakte ze weer eens een zege, waarmee haar World Cup-leiding alleen maar groter wordt.