Biatleet BÝ pakt eerste zege van de winter, RÝiseland klasse apart

De World Cup biatlon is deze week actief in Frankrijk en wel in Annecy-Le Grand Bornand. Daar zijn de sprints inmiddels afgewerkt, donderdag kwamen de vrouwen in actie en vrijdag was het de beurt aan de mannen.

Vrouwen
Hanna Sola was weer bijzonder snel, maar de Wit-Russische schoot twee keer mis en dat brak haar op. Anaïs Bescond deed het voor eigen publiek goed met tien treffers en een snelle tijd, waarna ze zag hoe de Zweedse Elvira Öberg ondanks twee missers binnen één seconde bleef.

De winst was echter voor geen van beiden: Marte Olsbu Røiseland uit Noorwegen schoot ook alles raak en was vijftien seconden sneller dan Bescond, die wel de tweede plek vast zou houden. Öberg completeerde het podium, Lisa Theresa Hauser uit Oostenrijk kwam op 25 seconden het dichtst in de buurt.

Mannen
Johannes Thingnes Bø won dit hele - nog jonge - seizoen nog geen individuele wedstrijd, maar daar kwam vrijdag een einde aan. De Noor startte vroeg en schoot alle schijven om, waarmee hij zeven seconden sneller was dan de Rus Eduard Latypov - wel iets minder overtuigend dan men zou denken.

Niemand kwam uiteindelijk meer in de buurt bij het leidende duo, maar de thuisfans konden nog wel juichen voor plek drie voor Quentin Fillon Maillet op 21 seconden en met één misser. Dat dacht het publiek althans, want Filip Fjeld Andersen besloot anders: de jonge Noor schoot alles raak en was drie seconden sneller dan Fillon Maillet, goed voor zijn eerste podiumplek in de World Cup.