Skeletonster Bos behoudt World Cup-leiding, Hermann en Dukurs winnen

De World Cup skeleton is alweer neergestreken in Altenberg, net als eerder in het seizoen. Vrijdag werd de wedstrijddag geopend door de mannen, in de middag was het de beurt aan de vrouwen.

Mannen
In de eerste run haalde Axel Jungk flink uit: de Duitser zette de Letse grootheid Martins Dukurs op 0,23 seconden, één honderdste voor Jungk's landgenoot en World Cup-leider Christopher Grotheer. De Russische startraket Alexander Tretiakov bleef met 0,32 seconden nog in de buurt, de rest - aangevoerd door de Brit Matt Weston (+0,55) - stond al op meer dan een halve seconde.

De Oostenrijker Samuel Maier legde een geweldige tweede run op het ijs en stond met nog vier man te gaan nog altijd aan de leiding. Tretiakov hield maar nét stand en pakte met 0,08 seconden de leiding, waarna Grotheer er 0,21 seconden onderdoor dook. Dukurs maakte daar met 0,41 seconden dan weer gehakt van, waarna het aan Jungk was. De Duitser gaf bij de start wat weg en kon het tijdverlies niet stoppen: tweede op 0,19 seconden, tussen Dukurs en Grotheer in.

Vrouwen
De Duitse Tina Hermann was het best in de eerste run, maar Yulia Kanakina uit Rusland zat er slechts vier honderdsten achter en op 0,14 seconden stond Valentina Margaglio uit Italië op een knappe derde plek. De Oostenrijkse Janine Flock volgde op 0,32 seconden, op 0,47 tellen stonden verder alleen de Belgische Kim Meylemand en de Duitse Hannah Neise binnen een halve seconde. Een bijzondere vermelding was er voor de achtste plek voor de Braziliaanse Nicole Rocha Silveira (+0,68), Kimberley Bos stond namens Nederland op plek twaalf op 1,03 seconden.

In run twee wist Bos een plekje te pakken, waarna Meylemans zich ontdeed van Neise. Flock was vooral onderin razendsnel en dook 0,35 seconden onder de tijd van de Belgische door, waarna Margaglio nog eens 0,40 seconden sneller was. Kanakina was 0,31 seconden langzamer, maar was zo wel zeker van het podium, met alleen Hermann te gaan. De Duitse hield 0,11 seconden over en pakte weer eens een zege, voor Margaglio en Kanakina. Bos werd tiende, vlak achter Silveira, en behield de leiding in het World Cup-klassement.