Darter Meulenkamp simpel door op WK, Anderson klopt Lewis

Op het wereldkampioenschap darts staat ook Ron Meulenkamp in de tweede ronde. In het Londense Alexandra Palace speelde de Nederlander niet fantastisch, maar het was een stuk beter dan het spel van de Engelse viervoudig Lakeside-winnares Lisa Ashton. Die won twee legs, Meulenkamp won met 3-0.

In een prima wedstrijd speelde de Ier William O'Connor tegen Danny Lauby Jr, waarbij hij aanvankelijk over de Amerikaan heen walste. O'Connor's spel zakte echter wat terug en Lauby kwam er juist beter in, waarna hij zowaar op 2-2 kwam in sets. In de vijfde set was het razendspannend en ging het tot aan een sudden death leg, maar daarin liet Lauby het liggen en pakte O'Connor toch zijn kans: 3-2.

Al in de tweede ronde stonden twee tweevoudig wereldkampioenen tegenover elkaar, met name doordat Adrian Lewis tegenwoordig flink is weggezakt. Hij nam het op tegen Gary Anderson en opende met setwinst, maar vervolgens kwam Anderson beter in zijn spel. De Schot nam het heft in handen en stond vervolgens nog maar één leg af, waardoor hij met 3-1 de winst pakte.

De Engelsman Ryan Meikle won het andere weinig boeiende tussenpartijtje. De 16-jarige Duitser Fabian Schmutzler liet zijn wiskunde-examen - in overleg met de school - even schieten om mee te doen aan het WK en speelde zeker niet verkeerd, maar op de beslissende momenten was Meikle toch gewoon net iets beter: 3-0, waarbij Schmutzler het in de laatste set wel tot een vijfde leg liet komen.