Zweedse skicrossers schitteren op sprintparcours Arosa

De beste skicrossers ter wereld streken deze week neer in het Zwitserse Arosa, het skioord vlak boven het prachtige Lenzerheide. Daar werden op het korte 'sprintparcours' niet alleen individuele wedstrijden gehouden, maar er stond ook een teamwedstrijd op het programma.

Vrouwen
Eeuwige concurrentes Sandra Näslund uit Zweden en Fanny Smith uit Zwitserland troffen elkaar weer eens in de finale, waar ook de twee Canadese dames Marielle Thompson en Zoe Chore in te vinden waren. Näslund startte weer geweldig, Smith knokte zich er echter naast en daarbij ging het fout: Näslund ging te veel naar binnen, raakte Smith en ging achterstevoren onderuit, Thompson pakte de leiding en won voor Smith en Chore - de eerste podiumplaats ooit voor Chore.

Mannen
Geen finalist voor het thuisland bij de mannen, de vier plekken waren voor de Oostenrijker Johannes Rohrweck, de Zweed David Mobärg, Jared Schmidt uit Canada en de Fransman Terence Tchiknavorian, die in het weekeinde zijn eerste World Cup-zege ooit boekte. Mobärg en Tchiknavorian waren rap weg en daarmee was de toon gelijk gezet: Mobärg pakte zijn tweede World Cup-zege, weer in Arosa, voor Tchiknavorian, Schmidt en Rohrweck.

Mixed teams
Namens Canada stonden Reece Howden en Zoe Chore in de finale, waarin ze streden tegen de Zweedse topfavorieten Sandra Näslund en David Mobärg, het Oostenrijkse duo Tristan Takats/Katrin Ofner en de Russen Sergey Ridzik en Natalia Sherina. Howden hielp de Canadese ploeg naar de leiding, voor Mobärg en Ridzik, terwijl Takats hard onderuit ging en de finish niet haalde - zijn teamgenote kreeg zo een achterstand van anderhalve seconde te verwerken.

Chore kon zo als eerste op weg om het af te maken, maar Näslund zat er gelijk al naast en ging er voorbij. De Zweedse was niet te houden en dus pakte Zweden de winst, Chore hield plek twee vast voor Canada en Sherina pakte de podiumplaats voor het Russische duo - Ofner kon de achterstand niet meer inhalen.