Price en A. Lewis starten WK darts met overwinning

Zowel titelverdediger Gerwyn Price als tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis moesten even wakker worden op de openingsdag van het wereldkampioenschap darts. Beide darters verloren hun eerste set, maar herstelden daarna knap.

Gerwyn Price nam het op tegen Ritchie Edhouse, die eerder op de avond ook al speelde tegen Peter Hudson, die de wedstrijd van zijn leven begon te gooien. Met gemiddeldes richting en rond de hoderd liet de Engelsman The Iceman toch flink zweten en pakte de eerste set met 3-0. Ook in de tweede set wist hij zijn eigen legs te houden, maar Price niet te breaken: 1-1. In de derde set moest de Welshman een 2-0 achterstand in legs ombuigen, wat hij succesvol afsloot met een belangrijke 130-finish. In de vierde en laatste set kwam Edhouse niet meer in de buurt.

Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis, tegenwoordig de nummer 35 van de wereld, stuurde in de eerste ronde Matt Campbell naar huis (3-1). De Engelsman kwam 1-0 achter in sets tegen de Canadees, maar wist zich daarna knap te herpakken. Voor Lewis wacht in de volgende ronde Gary Anderson. 

2021/22 World Darts Championship
Woensdag 15 december 15
Ritchie Edhouse 3-2 Peter Hudson (R1)
Ricky Evans 3-0 Nitin Kumar (R1)
Adrian Lewis 3-1 Matt Campbell (R1)
Gerwyn Price 3-1 Ritchie Edhouse (R2)

Donderdag 16 December 16 - vanaf 13.30 uur
Steve Lennon v Madars Razma (R1)
Scott Mitchell v Chris Landman (R1)
Chas Barstow v John Norman Jnr (R1)
Daryl Gurney v Ricky Evans (R2)

Avondsessie vanaf 20.00 uur
William O’Connor v Danny Lauby (R1)
Ryan Meikle v Fabian Schmutzler (R1)
Ron Meulenkamp v Lisa Ashton (R1)
Gary Anderson v Adrian Lewis (R2)