Feyenoord uit bekertoernooi na nederlaag bij FC Twente

Feyenoord is uitgeschakeld in de tweede ronde van het KNVB Bekertoernooi. De Rotterdamse club ging na verlengingen met 2-1 onderuit tegen FC Twente.

Vlak na rust kwam Feyenoord op voorsprong via Cyriel Dessers. De Belgische spits kopte raak uit een voorzet van Alireza Jahanbakhsh, waarbij uitblinker van de avond Lars Unnerstall kansloos was. Feyenoord leek op weg naar de zege, maar had ook pech doordat Jahanbakhsh zowel in de eerste als de tweede helft op de paal schoot.

Tien minuten voor tijd kwam Twente langszij. Bij een corner van de thuisploeg schatte Justin Bijlow de situatie verkeerd in en daar profiteerde Troupée van. In de verlenging had Feyenoord opnieuw een overwicht en was de tweede Rotterdamse goal dichtbij. Opnieuw hield Unnerstall FC Twente overeind.

Het leek dat beslissing moest komen via penalty's, maar in de 114e minuut kwam Twente op voorsprong via Manfred Ugalde. In de resterende tijd probeerde Feyenoord het wel en kreeg ook kansen op 2-2, maar het was steeds Unnerstall die het tweede doelpunt van Feyenoord wist te voorkomen, waardoor de Rotterdammers al in de tweede bekerronde eruit liggen.

Bij de andere wedstrijden in het bekertoernooi wist AZ woensdagavond makkelijk te winnen van Heracles. In Alkmaar won de thuisploeg met 4-1. Ook Vitesse wist de tweede ronde in het bekertoernooi te winnen.