NFL: Rams kloppen Cardinals, Packers verslaan rivaal uit Chicago

De veertiende speelweek in de NFL zit erop, nadat er maandagavond nog een topper tussen de Arizona Cardinals en de Los Angeles Chargers op het programma stond. Er zijn nog vier reguliere speelweken te gaan, vervolgens kunnen in januari de playoffs beginnen.

In Arizona kwamen de Cardinals dankzij een field goal van Matt Prater op voorsprong, maar in het tweede kwart stuurde Rams-quarterback Matthew Stafford teamgenoot Odell Backham Jr op pad voor een touchdown. Matt Gay trapte de Rams van 55 yards naar 3-10, maar James Conner trok de stand met een korte touchdown rush weer gelijk.

Gay en Prater trapten beiden nog eens raak voor 13-13, waarna de Rams in het derde kwart toesloegen: Stafford bediende Van Jefferson met een 52-yard touchdown pass en bereikte Cooper Kupp even later over 4 yards, 13-27. Een tweede touchdown van Connor bracht de hoop terug bij de Cardinals, maar op een field goal aan beide zijden bleef het daar bij: 23-30.

In Green Bay kregen de Packers bezoek van hun rivalen uit Chicago, de Bears. In de oudste onderlinge rivaliteit in de NFL ging het vooral in het tweede kwart los. Bears-quarterback Justin Field stelde Jakeem Grant in een staat een 46-yard touchdown te scoren, Packers-quarterback Aaron Rodgers bediende Allen Lazard en kort daarop werkte Rasul Douglas namens de Packers een 55-yard interception return binnen: 14-10.

Fields drukte door en met een 54-yard pass op Damiere Byrd kwamen de Bears langszij, waarna Grant een indrukwekkende 97-yard punt return touchdown liet noteren: 14-24. Rodgers bereikte Davante Adams over 38 yards en via een field goal van Cairo Santos namens de Bears gingen we met 21-27 de rust in.

In het derde kwart sloegen de Packers toe: Jones werkte een 3-yard rushing touchdown binnen voor de 28-27 voorsprong en exact één (speel)minuut later werd hij door Rodgers over 23 yards bereikt voor nog een touchdown. Mason Crosby trapte namens de Packers raak en Adams maakte het met een touchdown in het vierde kwart af, waarna Santos de eindstand op 45-30 voor de Packers zette.

Nog geen enkel team heeft overigens al definitief een ticket voor de playoffs binnen.

Uitslagen NFL week 14
Minnesota Vikings - Pittsburgh Steelers 36-28
Cleveland Browns - Baltimore Ravens 24-22
Tennessee Titans - Jacksonville Jaguars 20-0
Kansas City Chiefs - Las Vegas Raiders 48-9
New York Jets - New Orleans Saints 9-30
Washington Football Team - Dallas Cowboys 20-27
Carolina Panthers - Atlanta Falcons 21-29
Houston Texans - Seattle Seahawks 13-33
Denver Broncos - Detroit Lions 38-10
Los Angeles Chargers - New York Giants 37-21
Cincinnati Bengals - San Francisco 49ers 23-26 OT
Tampa Bay Buccaneers - Buffalo Bills 33-27 OT
Green Bay Packers - Chicago Bears 45-30
Arizona Cardinals - Los Angeles Rams 23-30