Schansspringers Kraft en Kobayashi springen naar winst in Klingenthal

Het circus in de World Cup schansspringen was actief in het Duitse Klingenthal, waar Marita Kramer bij de vrouwen een dubbelslag sloeg. Bij de mannen werd ook twee keer gesprongen, met twee verschillende winnaars als resultaat.

Zaterdag
Na één ronde was Stefan Kraft de leider, maar de voorsprong op zijn Oostenrijkse landgenoot Manuel Fettner was niet al te groot. Ryoyu Kobayashi volgde namens Japan op de derde plek, met de Pool Kamil Stoch en de Noor Halvor Egner Granerud daar weer achter. De Duitsers Markus Eisenbichler en Karl Geiger voerden de rest van het veld aan.

Geiger verdedigde in de finaleronde in elk geval zijn positie, Eisenbichler kwam op exact hetzelfde puntentotaal uit. Granerud bleef beide Duitsers voor en wipte over Stoch, die één tiende van een punt tekort kwam. Kobayashi leverde vijf posities in, Fettner verloor er zelfs veertien. Kraft mocht het afmaken en dat deed hij met verve, Granerud en Stoch completeerden het podium.

Zondag
De omstandigheden waren lastig, maar Kobayashi deerde het niet: hij pakte de leiding, gevolgd door een door Philipp Aschenwald uit Oostenrijk doormidden gehakte Noorse armada. Granerud en Daniel André Tande stonden op twee en drie, achter Aschenwald stonden hun Noorse landgenoten Robert Johansson en Marius Lindvik. Geiger kwam dit keer niet verder dan plek 29, Eisenbichler werd zelfs slechts 40e.

Lindvik wist zijn positie in de finaleronde vast te houden en zelfs te verbeteren, want Johansson kwam achter hem terecht. Aschenwald sprong matig en verloor zes plekken, Tande bleef Lindvik en Johansson voor en verzekerde zich van het podium. Granerud kwam achter zijn drie landgenoten terecht en zo stond alleen Kobayashi nog boven. De Japanner hield stand en boekte de winst, Tande stond voor het eerst sinds zijn enorme valpartij in Planica in maart weer op het podium.