Ajax treft Benfica in achtste finales Champions League na lotingblunder bij UEFA

Ajax treft Benfica in de achtste finales van de Champions League. De Amsterdammers werden in eerste instantie gekoppeld aan Internazionale, maar de loting moest over na een fout bij de UEFA.

Door een 'technische storing' werd Manchester United aan Villarreal gekoppeld, terwijl de beide ploegen al in de poule tegen elkaar hadden gespeeld. Vervolgens ontbrak het balletje van United toen de tegenstander van Atlético Madrid werd geloot. De loting werd niet veel later ongeldig verklaard, waardoor drie uur later dan de eerste loting een nieuwe loting plaatsvond.

In de tweede loting werd Ajax aan Benfica gekoppeld. De Amsterdammers spelen op 15, 16, 22 of 23 februari in Portugal, de return vindt op 8, 9, 15 of 16 maart plaats in de Johan Cruijff Arena. Benfica eindigde als tweede in zijn groep, achter Bayern München. De Portugezen topclub liet in die poule wel Barcelona en Dinamo Kiev achter zich.

Voor Real Madrid viel de tweede loting iets minder gunstig uit. In eerste instantie zou Real het opnemen tegen Benfica, maar bij de tweede loting kwam Paris Saint-Germain uit de koker.

Achtste finales Champions League

Benfica-Ajax
Internazionale-Liverpool
Paris Saint-Germain-Real Madrid
Sporting CP-Manchester City
Red Bull Salzburg-Bayern München
Chelsea-Lille OSC
Atlético Madrid-Manchester United
Villarreal-Juventus