Uitslag NEC - PSV

PSV heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Ajax en Feyenoord eerder op de dag. In de uitwedstrijd tegen NEC leek ook PSV tegen puntenverlies aan te loop, maar de ploeg van Roger Schimdt wist de wedstrijd in de laatste tien minuten om te draaien en won het met 1-2 van NEC. Door de zege is PSV de nieuwe koploper in de eredivisie.

PSV keek al vroeg in de eerste helft tegen een achterstand aan. Op een vrije trap van Lasse Schöne kreeg Jöel Drommel de bal niet onder controle, waarna Magnus Mattsson de bal binnenschoot. In de eerste helft creëerde PSV vervolgens weinig en ging de thuisploeg met 1-0 de rust in.

In de tweede helft was het wat beter bij PSV, maar het hield niet over. Halverwege de tweede helft leek PSV toch langszij te komen, maar een doelpunt van Ibrahim Sangaré werd afgekeurd vanwege buitenspel. NEC had het moeilijk, maar in het laatste kwartier kon Elayis Tavsan de wedstrijd beslissen, maar ditmaal redde Drommel wel goed.

de tachtigste minuut moest de Nijmeegse ploeg de gelijkmaker incasseren. Invaller Yorbe Vertessen had met zijn rake kopbal het geluk dat de bal onderweg van richting werd veranderd. In de negentigste minuut pakte PSV zelfs de drie punten mee naar Eindhoven. Invaller Maxi Romero zorgde voor de assist op de Braziliaan Carlos Vinícius die de winnende binnenschoot, waardoor PSV nu aan de leiding gaat in de eredivisie.

N.E.C. Nijmegen

1 - 2

PSV

8' Mattsson    80' Vertessen