Uitslag Ajax - AZ

Ajax heeft in de Arena verrassend verloren van AZ. De wedstrijd eindigde in 1-2. Het was voor de Amsterdammers de tweede nederlaag dit seizoen.

Pas na vijftien minuten spelen was de eerste doelpoging van de wedstrijd en die was voor AZ. De voorzet van Sugawara was echter net iets te hoog voor De Wit die net over kopte. Het waren de Amsterdammers die meer in balbezit waren maar AZ slaagde erin om de tegenstander ver van het eigen doel te halen. Twee minuten voor rust was Ajax voor het eerst echt dreigend. Blind verlengde een voorzet en probeerde Haller te bereiken, maar daar slaagde hij net niet in.

Een minuut na rust kreeg Ajax een grote kans om op voorsprong te komen.Berghuis haalde uit vanaf de zijkant, en dwong daarmee keeper Vindahl tot het wegstompen van de bal. Tadic kwam vervolgens net te kort om te scoren. Een paar minuten later was het AZ dat op 0-1 kwam. Sugawara leek buitenspel te staan. Hij mag echter door en de bal kwam uiteindelijk bij Pavlidis die de bal in het doel schoot. Een paar minuten later schoot Wijndal de bal in de verre hoek in het doel. Hij stond echter duidelijk buitenspel dus de 0-2 ging niet door. De Amsterdammers begonnen meer te dringen maar wisten het niet af te maken. Haller had een vrije kopkans uit een voorzet van Antony maar Vindahl stond in de weg. In de 73e minuut werd het alsnog 1-1. Tadic kon de bal voorzetten na een inschattingsfout van invaller Beukema en Haller scoorde vervolgens de gelijkmaker.

Naarmate de tweede helft vorderde stroomde de energie bij de Alkmaarders weg. Ajax kreeg meer en meer kansen, maar Vindahl stond op zijn plek. Toch was het wederom AZ dat op voorsprong kwam. Zeven minuten voor tijd liet Antony Wijndal lopen en vervolgens schoot invaller Aboukhlal schiet de 2-1 binnen. Een paar minuten voor tijd was het bijna 2-2. Antony gaf een scherpe voorzet en die werd net niet binnengelopen door Klaassen. Vlak voor tijd was het invaller Schuurs die er toch nog voor leek te zorgen dat Ajax een punt aan de wedstrijd overhield. Maar de VAR keurt de treffer af vanwege buitenspel van Haller..

AFC Ajax

1 - 2

AZ

73' Haller    50' Pavlidis