Kampioen Piastri sluit Formule 2-jaar in stijl af

Op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi is het Formule 2-seizoen alweer afgesloten. De titel was al vergeven, dus het ging vooral nog om de eer in de slotrace van het jaar.

De race begon met kersvers kampioen Oscar Piastri en Jack Doohan op de eerste rij, voor Zhou Guanyu, Robert Shwartzman, Ralph Boschung en Theo Pourchaire. Kort na de start ging het fout voor Doohan, die in duel met Zhou de muur in spinde. Liam Lawson ging ook de rondte in, maar kon wel door.

Na een paar ronden achter de safety car konden we door, met Piastri, Zhou, Shwartzman, Boschung en Pourchaire voorop. Shwartzman was na acht ronden de eerste van de toppers die zijn verplichte pitstop maakte, Piastri, Zhou en Boschung kwamen een rondje later binnen.

Met zes ronden te gaan kwam Pourchaire vanaf de leidende positie eindelijk binnen om de zachtste banden onder zijn auto te krijgen, hij kwam zo'n vier tellen achter Shwartzman terecht. Na de laatste stops had Piastri de leiding, nog altijd voor Zhou en Shwartzman en met Felipe Drugovich die net bij Pourchaire voor de deur de baan op kwam.

Pourchaire ging vrij soepel voorbij Drugovich, maar de Braziliaan sloeg snel weer terug. Pourchaire probeerde terug te slaan, maar op het moment dat hij er voorbij leek te gaan werd de virtual safety car geactiveerd vanwege een spin van Lawson, dus moest de Fransman het later opnieuw proberen.

Drugovich keek echter naar voren en op zijn nieuwe, zachte banden én met de DRS ging hij simpel langs Shwartzman naar plek drie. Pourchaire nam de Rus ook rap te grazen en daarmee waren de posities bekend: Piastri won de laatste race van het jaar, Zhou en Drugovich completeerden het podium. Richard Verschoor en Bent Viscaal finishten als tiende en twaalfde.