FreestyleskiŽrs en snowboarders openen halfpipeseizoen in World Cup

Ook voor 's werelds beste freestyleskiërs en snowboarders in de halfpipe is het World Cup-seizoen van start gegaan. In het Amerikaanse Copper Mountain kwamen eerst de skiërs in actie, een dag later werden de snowboards ondergebonden.

Freestyleskiën
Alex Ferreira zette in zijn eerste van drie finaleruns een score van 93,50 punten neer en daar zou niemand meer aan komen. Nico Porteous kwam wel dicht in de buurt, maar de Nieuw-Zeelander bleef steken op 92,25 punten. Brendan Mackay uit Canada scoorde 91,50 punten in run twee en pakte daarmee de derde plek.

De Amerikaans-Chinese Gu Ailing is dé poster girl van de Olympische Spelen in Beijing komende winter en liet haar goede vorm alvast zien. De wereldkampioene pakte met 90,50 punten de winst, voor de 90,00 van Rachael Karker uit Canada en de 88,75 van het Estse wonderkind Kelly Sildaru. De Nederlandse Isabelle Hanssen kwam niet in de buurt van een finaleplek.

Snowboarden
Ruka Hirano voerde op de snowboards een ijzersterk Japans team aan in de finale door met 89,25 punten in zijn eerste run de winst te pakken. Jan Scherrer doorbrak de hegemonie van de Japanners: de Zwitser gooide er na twee mislukte runs een derde run uit waar hij 88,50 punten voor kreeg, zodat hij Yuto Totsuka met 87,75 naar plek drie verwees, voor Ayumu Hirano (87,25).

Bij de vrouwen had Sena Tomita uit Japan met de 76,00 punten uit run één de leiding, maar in de laatste run ging Cai Xuetong er overheen: de Chinese scoorde 80,50 punten in de halfpipe en verwees Tomita naar plek twee. Het podium werd met 70,50 punten gecompleteerd door de Spaanse Queralt Castellet.