AlpineskiŽr Odermatt domineert reuzenslalom, Gut-Behrami de beste op super-G

De World Cup alpineskiën is weer terug uit Noord-Amerika. De mannen komen dit weekeinde in actie in het Franse Val d'Isère, terwijl de vrouwen twee keer een super-G afwerken in het Zwitserse skioord St Moritz.

Reuzenslalom mannen, Val d'Isère
In de eerste run was Marco Odermatt de snelste en eigenlijk konden er maar twee mannen in zijn buurt blijven: de Fransman Alexis Pinturault gaf 0,32 seconden toe, Filip Zubcic uit Kroatië zat daar maar één honderdste achter. De tweede Fransman, Mathieu Faivre, stond op 0,85 seconden en verder bleef alleen Luca de Aliprandini uit Italië (+0,95) nog binnen een seconde van Odermatt.

De Aliprandini leverde in de tweede run op zeven honderdsten zijn plekje in aan de Oostenrijker Manuel Feller, waarna Faivre zelfs vijf plekken verloor. Zubcic ging al snel onderuit, maar Pinturault nam met 0,65 seconden de leiding in handen. Op Odermatt stond echter geen maat: de Zwitser won met 0,59 seconden en verstevigde zijn leiding in het algemene World Cup-klassement.

Super-G vrouwen, St Moritz
Elena Curtoni noteerde een rappe tijd, maar niet veel later ging Lara Gut-Behrami naar beneden en de Zwitserse raasde er in haar eigen St Moritz 1,74 seconden onderdoor. Slalomspecialiste Mikaela Shiffrin gaf vervolgens 1,18 seconden toe en nam plek twee in, waarna Ragnhild Mowinckel uit Noorwegen op 1,45 seconden strandde.

Sofia Goggia begon het seizoen geweldig op de snelle onderdelen en was wellicht de laatste die Gut-Behrami echt aan kon vallen. Dat deed ze dan ook, maar de Italiaanse was 0,18 seconden langzamer en werd tweede. Shiffrin's derde plek kwam niet meer echt in gevaar, alleen de verrassende Oostenrijkse Ariana Rädler kwam met 1,70 seconden en een fraaie vijfde plek nog een beetje in de buurt.