Matten met buitenaardse mogendheden in Arc Raiders

Arc Raiders is een nieuwe third-person shooter die volgend jaar verschijnt voor PC en consoles. De game is al enige tijd in ontwikkeling en vandaag hebben we de eerste gameplay mogen aanschouwen. De game ziet er grafisch erg spectaculair uit, maar heeft de nodige kanttekeningen.

Arc Raiders wordt ontwikkeld door Embark Studios, een nieuwe ontwikkelpartij uit Zweden onder leiding van oud EA-topman Patrick Söderlund. Söderlund verliet EA in 2018 en startte vervolgens de nieuwe studio in Stockholm. Söderlund was ook betrokken bij de ontwikkeling en marketing van verschillende DICE-games en in zijn periode als CEO kwam het bedrijf meermaals onder druk te staan vanwege lootbox-controverses en andere narigheid.

Doorspoelend naar het heden hebben we dus Arc Raiders, een coöperatieve, free-to-play third person shooter. Dit zijn termen die niet zelden alarmbellen doen rinkelen bij groepen gamers vanwege negatieve ervaringen uit het verleden. Desalniettemin ziet de shooter er behoorlijk spectaculair uit, maar het is waarschijnlijk verstandig om even een daadwerkelijke gameplay-sessie af te wachten. In de game vecht je samen met je team tegen een buitenaardse bedreiging onder de naam ARC, een mechanische levensvorm die de mensheid tracht uit te roeien. Arc Raiders verschijnt volgend jaar voor Steam, EGS, Xbox Series X en PlayStation 5.