Releasedatum voor Forspoken

Tijdens The Game Awards hebben Square Enix en Luminous Productions een nieuwe trailer onthuld voor de game Forspoken en bekendgemaakt dat deze debuuttitel van Luminous Productions op 24 mei 2022 verschijnt. De trailer werd geïntroduceerd door Forspoken-ster Ella Balinska, die heldin Frey Holland speelt, en actrice Pollyanna McIntosh (The Walking Dead-serie), die aan de cast is toegevoegd als Tanta Prav.

In het mysterieuze land Athia is de mensheid weer eens de klos. Een dreigende corruptie die de "Break" wordt genoemd is een verwoestend miasma dat alles wat het aanraakt meedogenloos corrupt maakt. Nadat Frey dit fenomeen op mysterieuze wijze heeft overleefd, geldt ze als een baken van hoop voor Athia. Dankzij de magische parkour-skills van Frey kan ze op een snelle en vloeiende manier door het onbekende land reizen, terwijl haar magische vaardigheden ook van pas komen om de gevaarlijke wezens op haar weg te bestrijden, inclusief de in de trailer onthulde Breakzombies en Jabberwock.

De trailer introduceert ook een nieuw personage van Forspoken: de gestoorde, kwaadaardige tovenares Tanta Prav, die wordt gespeeld door Pollyanna McIntosh van de tv-serie The Walking Dead. "Het was geweldig om Tanta Prav te spelen en ik kijk uit naar het moment waarop spelers haar ontmoeten en haar ervaren zoals Frey dat doet: een wrede, nietsontziende macht, omringd door raadsels”, zegt McIntosh. "Voor spelers die met Frey op reis gaan in het land Athia zal ze een meedogenloze tegenstander blijken.”

Square Enix heeft ook details onthuld over de Digital Deluxe Edition, die vanaf vandaag beschikbaar is voor pre-orders. De Digital Deluxe Edition bevat diverse bonussen, inclusief:

  • Rare Resource Kit (Alleen inbegrepen bij de Digital Deluxe Edition voor de PlayStation 5 console)
  • Mini Artbook (digitale download)
  • Mini Soundtrack (digitale download)
  • Forspoken: In Tanta We Trust verhalende prequel-DLC
  • Spelers die de Digital Deluxe Edition pre-orderen ontvangen ook onderstaande unieke uitrusting en items die goed van pas zullen komen op hun reis door Athia:
  • No Limits Cloak, Symbol Combo Necklace, Trigger Happy Nails en Crafting Starter Kit (PS5)
  • Elite Cloak, Spectra Combo Necklace en Overclock Nails (pc)

Vanaf vandaag is ook de Digital Standard Edition beschikbaar voor pre-orders. Spelers die de digital standard edition pre-orderen voor PS5 of pc via Steam, Epic Games Store of Microsoft Store ontvangen bij de release ook bovenstaande bonus-items voor hun respectievelijke platform.

Forspoken wordt op 24 mei 2022 gelijktijdig uitgebracht voor PlayStation 5 en pc via Steam, Epic Games Store of Microsoft Store.