Babylon's Fall krijgt releasedatum

Square Enix heeft tijdens The Game Awards via een nieuwe trailer de releasedatum onthuld voor Babylon's Fall. Deze game, die is ontwikkeld in samenwerking met PlatinumGames verschijnt op 3 maart 2022.

In Babylon's Fall worden spelers een groep krijgers die bekend staan als de sentinels. Met behulp van de aan hen gekoppelde Gideon Coffins moeten deze sentinels proberen steeds verder te vorderen in de reusachtige Tower of Babylon, waarin een groot en oud geheim schuilt. Naast de wapens in hun beide handen, kunnen personages de kracht van hun Gideon Coffin gebruiken om nog twee wapens te gebruiken, waardoor combinaties van vier wapens tegelijk mogelijk zijn. Door de vele verschillende uitrustingsmogelijkheden kunnen spelers eindeloos variëren met hun vechtstrategieën. Voor de vormgeving van de game maakt de ontwikkelaar gebruik van een nieuw ontwikkelde "penseelstijl" om unieke fantasieomgevingen te scheppen met de uitstraling van middeleeuwse olieverfschilderijen.

Babylon's Fall komt uit op PlayStation 5, PlayStation 4 en pc via Steam. De game is geschikt voor singleplayer of teams van maximaal vier spelers, en wordt na de release zonder extra kosten uitgebreid met nieuwe game-modes, verhalende content en wapentypes. Er is vanaf 28 februari vroegtijdige toegang voor pre-orders van de digital deluxe versie.