Oproep aangifte tegen Hugo de Jonge wegens 'bedreiging' haalt 30.000 ondertekeningen op

In drie dagen tijd hebben 30.000 mensen de actie ondertekend die opgezet is om aangifte te doe tegen demissionair minister De Jonge. De Jonge zou bedreigende taal hebben gesproken tegen ongevaccineerden.

Initiator, Mordechaï Krispijn, bekend van de demonstratie bij Waku Waku, verklaart: “Veel mensen laten ons weten boos en verdrietig te zijn over de uitspraken van De Jonge, waarbij hij zegt per postcode te weten waar ongevaccineerden wonen en bekend te zijn met de reden dat zij zich niet laten vaccineren. Ook Twitter ontplofte na deze uitspraken. Wij konden dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan”.

Doel van de actie is om juridisch te toetsen of een minister dergelijke taal mag spreken, die voor een grote groep mensen als bedreigend en beledigend wordt ervaren. De aangifte zal zich ook richten op discriminatie en intimidatie.
Krispijn is toch verrast door het grote aantal ondersteuners. De actie startte op 5 december jl. en haalde binnen nog geen drie dagen 30.000 ondertekeningen. “En de teller loopt nog. Als deze massa-aangifte tegen De Jonge net zoveel aandacht
krijgt als die tegen Willem Engel, zou dit weleens de grootste aangifte in de Nederlandse geschiedenis kunnen worden”, zegt de initiatiefnemer.

De ondertekenaars verklaren zich hiermee slechts bereid aangifte te doen. Of al deze mensen daadwerkelijk aangifte zullen gaan doen, is nog maar de vraag.

[Noot Jippie- dhr. Krispijn bedoelt in dit persbericht waarschijnlijk de groep niet tegen COVID-19 gevaccineerde personen]

Zie ook: C19-vaccinweigeraars voelen zich ' bedreigd' door uitspraak Hugo de Jonge