Viaplay gaat 14 euro in de maand kosten

Viaplay, de nieuwe streamingsdienst uit Scandinavië, gaat 14 euro in de maand kosten. Dit heeft de zender woensdag bekendgemaakt. Normaal gesproken zou er een persconferentie zijn, maar door de plotselinge dood van de CFO is dat niet doorgegaan. Er is wel ruimte voor allerlei vragen van journalisten. 

De Formule 1, maar ook Bundesliga, Premier League (vanaf augustus) en het darten van de PDC zijn te zien bij Viaplay. KPN en Ziggo hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Viaplay, wat betekent dat hun klanten volgend jaar de Formule 1 kunnen zien als ze de streamingsdienst aan hun tv- of internetpakket toevoegen. Met 14 euro is het een eurootje goedkoper dan Ziggo Sport Totaal. 

De Formule 1 krijgt in 2022 in Nederland volop nieuwe gezichten. Viaplay heeft twee nieuwe commentatoren in de vorm van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Zij krijgen gezelschap van Amber Brantsen die de rol van presentator op zich neemt. In de studio zien we Tom Coronel, Giedo van der Garde en Christijan Albers aan het werk in de rol van experts. Deze worden aangevuld met diverse analisten.

Viaplay heeft een groot team dat meereist naar de circuit. Stephane Cox vervult bij de Grands Prix de rol van pitreporter. Samen met Valkenburg en Heemskerk is zij iedere race op het circuit aanwezig. Het Nederlandse team krijgt versterking van voormalig F1-coureurs Mika Hakkinen en David Coulthard en negenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen.

"We willen de kijker het hele Formule 1 verhaal meegeven, waar nodig met een kritische blik”, vertelt Marco Zwaneveld, Head of Sports Viaplay Nederland. "Dankzij de samenwerking tussen de teams uit verschillende Viaplay landen zijn we met meer mensen op meer plekken. Hierdoor kunnen we de verhalen nog beter vertellen. Van de strijd, strategie en techniek tot het geld, fysieke prestaties en natuurlijk alles over Max Verstappen. We zitten er bovenop.”

Naast de sport zijn er voor de 14 euro ook series en films te zien, de zogenaamde Viaplay Originals. Ze hebben ook aangegeven te willen investeren in Nederlandse producties.