Grote Prijs van Zandvoort komende drie jaar live te zien bij de NOS

De Grote Prijs van Zandvoort is de komende drie jaar live bij de NOS. Op televisie, maar ook online. Dit is deal van een overeenkomst die de NOS heeft gesloten met rechtenhouder Nordic Entertainment Group (NENT). De NOS zal vanaf 2022 ook voortaan langere samenvattingen gaan uitzenden.  De volgende editie van de Dutch Grand Prix is op 4 september 2022.

De samenvattingen zijn samen met interviews, analyses en achtergronden vanaf volgend seizoen te zien in een apart programma over de Formule 1 bij de NOS, zondag tussen 17.15 en 18.00 uur - of later op de avond bij een late race - op NPO 1. De NOS zal drie minuten van de kwalificaties uitzenden en de race samenvatten in een kwartiertje. 

De Formule 1 keerde afgelopen jaar na een afwezigheid van 36 jaar terug in Nederland. Max Verstappen kroonde zich tot winnaar van de race. Zo'n 100.000 bezoekers kwamen op het evenement in de Noord-Hollandse duinen af. "We zijn blij met deze uitkomst", zegt Gerard Timmer, algemeen directeur bij de NOS. "Met dit rechtenpakket, met ruime samenvattingen van alle races en de Grand Prix van Zandvoort live, is de Formule 1 voor iedereen in Nederland toegankelijk en bereikbaar. Dat is winst voor de sport, het Nederlandse publiek en voor de publieke omroep."

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport: "De Formule 1 is journalistiek zeer interessant en past daarom prima in ons brede pakket van topsport. Dat was al zo, maar vanaf 2022 kunnen we meer doen. Ruimere samenvattingen, meer verhalen, een speciaal programma en de race op Zandvoort, dat echt een nationaal evenement is, zelfs live."

De Nordic Entertaiment Group (NENT) zendt de komende seizoenen alle Formule 1-races live uit via de onlinestreamingsdienst Viaplay. NENT neemt de uitzendrechten na dit seizoen over van Ziggo Sport. De NOS had nu ook al een sublicentie voor de samenvattingen, maar een veel beperktere.