Ajax wint ook laatste duel in groepsfase Champions League

Ajax heeft ook de laatste groepswedstrijd in Champions League gewonnen. In de Johan Cruijff Arena wonnen de Amsterdammers met 4-2 van Sporting Clube de Portugal en door de overwinning is Ajax de eerste Nederlandse club die al de zes de groepswedstrijden winnend wist af te sluiten.

In de laatste groepswedstrijd stond er niks meer op het spel voor zowel Ajax als Sporting. Beide clubs waren op voorhand al zeker van overwintering in de Champions League. Ajax begon zonder aanvoerder Dusan Tadic en ook Jurriën Timber stond niet in de basis, terwijl bij de Portugese ploeg ook een groot deel van hun basis rust kreeg.

Ajax kwam al na zeven minuten op voorsprong. De VAR greep in na een overtreding op Sébastien Haller, waarna de spits zelf de penalty binnenschoot. Voor Haller was het alweer zijn tiende treffer deze Champions League.

Ondanks de prima start kwam Sporting een kwartier na de 1-0 op gelijke hoogte. Nuno Santos werkte fraai af na een voorzet van Tabata, waarbij hij Remko Pasveer kansloos liet. De Amsterdammers gingen weer op zoek naar de voorsprong en kreeg ook goede schietkansen via Antony en Lisandro Martínez, maar de doelman van Sporting wist de 2-1 nog te voorkomen. Toch kwam Ajax nog voor rust op voorsprong. Sporting ging zwaar de fout toen ze het voetballend probeerde op te lossen achterin, waarna de bal terecht kwam bij Antony die koelbloedig afwerkte.

In de tweede helft breidde Ajax de voorsprong verder uit. Perr Schuurs onderschepte de bal goed, waarna hij David Neres bediende die laag binnenschoot. Vlak na de 3-1 werd de 4-1 ook snel gemaakt. Na een goede aanval schoot Steven Berghuis raak in de korte hoek. Martínez was nog dichtbij de 5-1, maar zijn schot eindigde op de paal. De tweede treffer van Sporting viel daarentegen wel. Tabata schoot de bal hard binnen, buiten bereik van Pasveer.