Marc Overmars verlengt bij Ajax tot 2026

Marc Overmars heeft zijn contract bij Ajax verlengd. De directeur voetbalzaken ligt nu tot 2026 onder contract in Amsterdam, zo bevestigt hij tegenover De Telegraaf. Zijn vorige verbintenis liep tot 2024. Het was nog niet de bedoeling dat het nu naar buiten kwam, want een filmpje van Ajax werd al weer snel van de Sociale Media verwijderd. 

Eerder was het al duidelijk dat Overmars, net zoals trainer Erik ten Hag, niet tussentijds wilde vertrekken. Newcastle United had interesse en Overmars behoorde tot zeer recent tot de drie belangrijkste kandidaten voor de rol als TD op St. James’ Park. Overmars was al uitgendodigd om koffie te komen drinken, maar besloot dat uiteindelijk niet te doen. 

Ajax heeft een ongekend verkooprapport onder aanvoering van Overmars. Sinds zijn komst zijn 42 zelfopgeleide spelers gedebuteerd en heeft de club voor ruim 600 miljoen euro aan spelers verkocht. Alleen al de afgelopen drie seizoenen, inclusief een coronajaar, kwam er meer dan 360 miljoen euro binnen. Een leuk bedrag waarmee Ajax wellicht eens eigenaar kan worden van de Johan Cruijff Arena.  

Overmars vertolkt al sinds 2012 een rol als beleidsbepaler bij Ajax. De 48-jarige bestuurder speelde zelf tussen 1992 en 1997 voor de topclub.