HŁlkenberg over botsing Verstappen en Hamilton: "Dat was schaken op het hoogste niveau"

Aston Martin-reserverijder Nico Hülkenberg snapt wel hoe de ongelukkige aanvaring tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton waar de Nederlander de Britse wereldkampioen gedwongen voorbij moest laten, heeft kunnen gebeuren. Volgens de Duitser was het een potje 'schaken op hoog niveau'.

Hülkenberg was onder de indruk van de eververende race. "Zoveel explosieve momenten. Fascinerend, dit was echt een film", zo blikte hij terug op Servus TV.

Uiteraard kwam daar ook de aanvaring van Verstappen die poogde Hamilton voorbij te laten waarbij de Brit achterop de Red Bull-coureur botste. "Dat is Max Verstappen. Hij vecht als een leeuw voor het kampioenschap en hij geeft alles wat hij in zich heeft. Hij wist dat hij Lewis niet meer zou kunnen inhalen als hij hem voorbij zou laten. Daarom heeft hij het zo slim voorbereid en gepland. Lewis rook een valstrik. Daarom wilde hij Max niet inhalen op het punt waar hij achterop reed. Dat was schaken op het hoogste niveau. Die twee racen met 300 kilometer per uur en bedenken dan nog steeds dit soort dingen", zo analyseerde de Duitser, lezen we op Motorsport.com.

"Ik weet zeker dat het te maken had met DRS. Het DRS-meetpunt ligt voor de laatste bocht. Max wilde dat Lewis voor dat punt zou inhalen, zodat hij DRS zou krijgen en Lewis direct weer kon inhalen. Dit zijn strategische spelletjes. Lewis wist dat, uiteraard, en daarom bleef hij erachter, maar toen werd het iets te close. Beiden hebben het te extreem gespeeld. Vanuit Lewis’ perspectief begrijp ik echter niet helemaal waarom hij niet direct inhaalde en zijn race voortzette", zo vulde Hülkenberg aan.

Hülkenberg over botsing Verstappen en Hamilton: "Dat was schaken op het hoogste niveau" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Hülkenberg over botsing Verstappen en Hamilton: "Dat was schaken op het hoogste niveau" (Getty Images / Red Bull Content Pool)