Bobsleeër Friedrich haalt weer eens uit, Humphries nipt de beste

De World Cup bobsleeën in het Duitse Altenberg is zondag afgesloten met nog twee spannende wedstrijden. Men zou in Königssee in actie komen, maar in de zomer werd die baan zwaar beschadigd bij de overstromingen in Duitsland, waardoor Altenberg de vervanger werd.

Tweemansbob vrouwen
Het was weer erg spannend in de eerste run, waar de Duitse Laura Nolte met remster Deborah Levi de snelste was. Ze pakte echter slechts twee honderdsten op de Amerikaanse Kaillie Humphries en Malaikah Love, terwijl ook de Duitse slee van Kim Kalicki en Ann-Christin Strack (+0,11) en het Canadese duo Christine de Bruin/Kristen Bujnowski (+0,16) nog volop podiumkansen hadden, de rest volgde al op vier tienden en meer.

De Bruin verdedigde haar positie in de tweede run in elk geval met een sterke afdaling en ging met 0,15 seconden voorbij Kalicki. Humphries ging nog eens 0,35 seconden sneller, een mogelijke gooi naar de winst met alleen Nolte te gaan. De Duitse maakte onderin een flinke fout en gaf het weg: tweede op 0,04 seconden, tussen Humphries en De Bruin.

Viermansbob mannen
Francesco Friedrich was dit keer wel zeer overtuigend in de eerste run, met zijn team pakte hij een forse 0,36 seconden voorsprong op de Oostenrijkse slee van Benjamin Maier. De Russen Rostislav Gaitiukevich (+0,41) en Maxim Andrianov (+0,46) bleven verder als enigen nog binnen een halve seconde, Justin Kripps uit Canada (+0,53) en de Zwitser Michael Vogt (+0,54) moesten net als de Duitser Christoph Hafer (+0,57) in de aanval.

Hafer leverde in run twee een plekje in bij de Duitser Johannes Lochner, ook Vogt kwam er ruim achter en Kripps kwam 0,04 tekort om de leiding te pakken. Andrianov verloor drie posities, maar Gaitiukevich klopte Lochner met 0,10 seconden en verzekerde zich van zijn eerste viermanspodium ooit. Maier ging nog eens 0,13 seconden sneller, waarna Friedrich het samen met Thorsten Margis, Candy Bauer en Alexander Schüller afmaakte met 0,67 seconden voorsprong.