Riiber oppermachtig op noordse combinatie Lillehammer

De World Cup op de noordse combinatie in Lillehammer is na een mooi weekeinde zondag afgesloten met een individuele wedstrijd bij de mannen, waarin het helaas dan weer niet heel erg spannend was.

Jarl Magnus Riiber sprong weer eens beter dan de rest en het verschil was fors: de jonge Oostenrijkse wereldkampioen Johannes Lamparter mocht het langlaufen als tweede aanvangen, maar wel pas 29 seconden na Riiber. Landgenoot Mario Seidl kwam drie tellen later, Jens Lurås Oftebro uit Noorwegen vertrok na 53 seconden en de Duitser Eric Frenzel kon na 56 tellen op pad. Mogelijk gevaar kwam verder nog van de Duitsers Vinzenz Geiger en Fabian Riessle, maar die vertrokken pas na 1:25 en 1:41 minuten.

Halverwege de langlaufwedstrijd had Riiber de leiding ruimschoots nog in handen, Lamparter was wel negen seconden genaderd. Frenzel, Seidl en Oftebro volgden een kleine halve minuut later en streden om plek drie. Riiber was ongenaakbaar en won weer eens, Lamparter's tweede plek kwam niet in gevaar en nadat Seidl al afgehaakt was werd de sprint om plek drie gewonnen door Frenzel, die Oftebro het nakijken gaf.