Uitslag Cambuur - Vitesse

Vitesse heeft zonder problemen de subtopper tegen Cambuur gewonnen. In Leeuwarden wonnen de Arnhemmers met maar liefst 1-6 en neemt door de zege de vijfde plaats over van Cambuur.

Halverwege de eerste nam Vitesse de leiding in Leeuwarden. Sondre Tronstad opende de score op een prachtige manier met een afstandschot in de kruising. Daarna ging het snel voor Vitesse, want binnen tien minuten liepen de Arnhemmers uit naar een 0-3 voorsprong via goals van Loïs Openda en Thomas Buitink.

Cambuur mocht nog hopen op een resultaat nadat Marco Tol iets terugdeed voor de thuisploeg, waar trainer Henk de Jong ontbrak vanwege ziekte. Maar na de rust was de hoop van Cambuur Leeuwarden snel verdwenen nadat Tronstad opnieuw via een prachtig afstandsschot scoorde. Vitesse liep daarna nog uit naar 1-6 via Openda, die net als Tronstad zijn tweede van de avond maakte. Nikolai Baden Frederiksen maakte er ook nog één na een assist van Openda.

sc Cambuur Leeuwarden

1 - 6

Vitesse

41' Tol    26' Tronstad