Skiester Goggia vernedert concurrentie, Kilde pakt super-G-winst

De heren en dames alpineskiërs kwamen vrijdagavond weer in actie in de World Cups in Noord-Amerika. Voor de mannen stond er in het Amerikaanse Beaver Creek een super-G gepland, de vrouwen kwamen in het Canadese Lake Louise in actie op de afdaling.

Super-G mannen, Beaver Creek
Travis Ganong kwam als tweede naar beneden en was de eerste die de finish haalde, in een tijd die gelijk meer dan uitstekend bleek. Genoeg voor de winst was het niet, want Aleksander Aamodt Kilde dook er 0,37 seconden onderdoor, waarna de Noor de billen samen kon knijpen tijdens de volgende run. Die was namelijk van Marco Odermatt, maar de Zwitser kwam drie honderdsten tekort om Kilde te kloppen en nam genoegen met plek twee. Ganong bleef op de derde plek staan, de rest van het veld werd aangevoerd door de Oostenrijker Matthias Mayer, die al 0,92 seconden toe moest geven.

Afdaling vrouwen, Lake Louise
Ramona Siebenhofer kwam als eerste naar beneden, waarna de tijd van de Oostenrijkse met een kleine halve seconde werd verbeterd door de Amerikaanse Breezy Johnson. Die kon echter alleen maar toekijken hoe Sofia Goggia naar beneden knalde: de Italiaanse, vaak té agressief op de ski's, knalde er maar liefst 1,47 seconden onderdoor.

Mirjam Puchner wist zich op 1,54 seconden nog tussen Johnson en Siebenhofer te nestelen, maar verder kwam niemand meer in de buurt - Siebenhofer bleef op plek vier zelfs de enige die binnen twee tellen van Goggia kwam. Het verschil tussen de Italiaanse en de rest was de grootste winnende marge in de afdaling bij de vrouwen sinds 2016.