Biatleet Samuelsson wint opnieuw, Hauser overtuigt

De tweede World Cup van het biatlonseizoen, ook in het Zweedse Östersund, heeft voor het thuispubliek een mooie zege opgeleverd. Op de sprint ging de winst bij de mannen naar Zweden, bij de vrouwen was er Oostenrijks succes.

Vrouwen
Elvira Öberg lijkt dit seizoen een serieuze concurrente voor grote zus Hanna, dit keer startte ze als eerste. Twee van de tien schoten gingen mis, maar ze is vroeg in het seizoen dusdanig snel op de langlaufski's dat de een na de ander zich stuk zou bijten op haar tijd.

Toch ging de winst niet naar Öberg: Lisa Theresa Hauser schoot alle tien schijven omver en was aan de finish 12,5 seconden sneller dan de Zweedse. Het podium werd uiteindelijk gecompleteerd door Hanna Sola uit Wit-Rusland (+14,4), die met één misser toch nog zes seconden rapper was dan haar foutloze landgenote Dzinara Alimbekava.

Mannen
Ook bij de mannen was de nummer één van de startlijst uitstekend bezig: de Fransman Emilien Jacquelin schoot alleen in staande positie één keer mis en zag vervolgens hoe zijn tijd lang bleef staan. Sebastian Samuelsson opende met een misser in liggende positie, maar vervolgens trof hij vijf keer doel en op de ski's was hij indrukwekkend snel.

Samuelsson dook achttien seconden onder de tijd van Jacquelin door en daar kwam niemand meer bij in de buurt. Jacquelin moest nog even vrezen voor zijn tweede plek, maar landgenoot Quentin Fillon Maillet - ook goed voor negen treffers - kwam 3,5 seconden tekort en moest genoegen nemen met de derde plek.