FOK! Wat een weer: Herfst

herfstbanner

Het is bewolkt en in de ochtend nevelig met lokaal mist. Vanmiddag trekt een gebied met regen oostwaarts over het land. Vanavond kan het wat opklaren en komen er vooral in de westelijke helft enkele buien voor. De maximumtemperatuur ligt rond 6°C. De zuidelijke wind is overwegend zwak. In de loop van de middag wordt de wind tijdelijk westelijk en neemt toe naar matig, langs de kust tot krachtig, 6 Bft. In de avond wordt de wind overal zuidwestelijk en neemt dan weer in kracht af.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en komt er een enkele bui voor. De minimumtemperatuur ligt tussen 5°C aan zee en lokaal 1°C in het oosten. De wind is zuid- tot zuidwestelijk en matig, aan de westkust (vrij) krachtig.

Zondag overdag overheerst de bewolking met af en toe regen. In het noorden is ook wat natte sneeuw mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 5°C in het zuidwesten tot 2°C in het noordoosten van het land. De overwegend zuidwestelijke wind is meest matig. Van het noorden uit draait de wind naar noordoost en wordt krachtig aan de kust. (Bron: KNMI)


Ook in Ijmuiden is de eerste sneeuw gevallen. Die bleef wel liggen. (Foto: Stephan5)
Ook in Ijmuiden is de eerste sneeuw gevallen. Die bleef wel liggen. (Foto: Stephan5)
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.