Britse explosievendienst komt in actie voor anaal ingebracht antitankprojectiel

De Britse explosievenopruimingsdienst snelde naar een eerste hulp post nadat een patiënt met een artilleriegranaat in zijn achterste daar hulp kwam vragen.

De artsen vreesden voor ontploffing van het anti-tankwapen dus riepen de hulp van de explosievenexperts in.

De niet bij naam genoemde patiënt vertelde aan de aartsen op de SEH dat hij "uitgleed en viel" op het 17 cm bij 6 cm pantserdoorborende projectiel dat uit zijn privéarsenaal aan militaire verzamelobjecten afkomstig was.

Het projectiel werd later geïdentificeerd als een Tweede Wereldoorlog 57 mm-granaat uit die meestal werd afgevuurd met zes-ponder antitankkanonnen.

Een bron vertelde aan The Sun: “De man zei dat hij de granaat vond toen hij zijn militaire spullen verzameling opruimde. Hij zei dat hij hem op de grond had gelegd, toen gleed hij uit en viel erop waardoor de granaat in zijn anus belandde"

Een arts zei dat de patiënt had kunnen overlijden als de kogel zijn darm had doorboord. Ze voegde eraan toe: "Het scala aan objecten die in de endeldarm worden geduwd, is ongelooflijk, van wijnglazen tot ketchupflessen en delen van stofzuigers. Helaas is het een alledaags verschijnsel op de SEH, maar ik heb nog nooit gehoord dat de explosievenopruimingsdienst moest worden opgeroepen."