NFL: Packers stomen door na winst op Rams

Speelweek twaalf in de NFL zit er weer op, er zijn nog vier weken te gaan. Playofftickets zijn nog niet definitief vergeven, maar in de komende wedstrijden kan dat wel gaan gebeuren, bijvoorbeeld voor de Arizona Cardinals en Green Bay Packers.

De Packers kregen dit keer bezoek van de Los Angeles Rams, ook een van de betere ploegen in de ranglijst. Een touchdown van quarterback Aaron Rodgers bracht de Packers op voorsprong, Rams-quarterback Matthew Stafford stelde Van Jefferson vroeg in het tweede kwart in staat een 79-yard touchdown te scoren.

Rodgers bereikte Randall Cobb voor een 7-yard touchdown en Stafford bediende Darrell Henderson over 6 yards, waarna het in het derde kwart vooral Green Bay was dat op dreef kwam. Rodgers vond AJ Dillon en Rasul Douglas scoorde een 33-yard interception return.

De Rams kwamen vroeg in het vierde kwart nog enigszins in de buurt door een 54-yard pass van Stafford op Odell Beckham Jr, waarna Stafford Cooper Kupp bereikte voor de 2-point conversion, maar meer dan een field goal zat er daarna niet meer in: 36-28 voor de Packers, die over twee weken in hun volgende wedstrijd de playoffs veilig kunnen stellen.

Uitslagen NFL week 12
Detroit Lions - Chicago Bears 14-16
Dallas Cowboys - Las Vegas Raiders 33-36 OT
New Orleans Saints - Buffalo Bills 6-31
Cincinnati Bengals - Pittsburgh Steelers 41-10
Indianapolis Colts - Tampa Bay Buccaneers 31-38
Miami Dolphins - Carolina Panthers 33-10
New England Patriots - Tennessee Titans 36-13
New York Giants - Philadelphia Eagles 13-7
Jacksonville Jaguars - Atlanta Facons 14-21
Houston Texans - New York Jets 14-21
Denver Broncos - Los Angeles Chargers 28-13
Green Bay Packers - Los Angeles Rams 36-28
San Francisco 49ers - Minnesota Vikings 34-26
Baltimore Ravens - Cleveland Browns 16-10
Washington Football Team - Seattle Seahawks 17-15