Uitslag Vitesse - AZ

Vitesse en AZ zijn niets opgeschoten na dit weekend. In een matige wedstrijd in Arnhem eindigde de wedstrijd zoals hij begon: 0-0.

Vitesse was de beter ploeg in de openingsfase. De eerste kans van de wedstrijd was oor de thuisploeg. Doekhi schoot in het zijnet na een voorzet van Buitink. Ook Bazoer kreeg een paar kansen op de 1-0. Tweemaal vloog de bal echter over het doel. Naarmate de eerste helft vorderde was AZ de betere ploeg. Onder meer pogingen van Pavlidis en De Wit misten echter doel. AZ leek vlak voor rust de 0-1 te maken via Pavlidis. Het doelpunt van de Griek werd echter afgekeurd vanwege hands.

Aan het begin van de tweede helft zette Wijndal een aanval op en na een voorzet van Karlsson kon de aanvoerder van AZ hem ook zelf afronden. De bal kwam echter verkeerd terecht op zijn been en wat volgde was een afzwaaier. Vitesse besloot het roer om te gooien en wisselde vijf spelers in korte tijd maar dat kon het tij niet keren. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit.