Uitslag Fortuna Sittard - FC Groningen

FC Groningen heeft vanavond de uitwedstrijd tegen Fortuna gewonnen. In Sittard werd het 1-4 voor de Groningers. Voor Fortuna is hun vierde nederlaag op rij.

In de 24e minuut was het Fortuna dat de score opende. Mats Seuntjens schoot de bal van zo'n 20 meter afstand in de kruising van het Groningse doel. Vijf later was het echter al weer gelijk. Ngonge, die van trainer Buijs weer een kans kreeg in de basis, kopte raak na een voorzet van Dammers. Drie minuten voor rust kwamen de Groningers op voorsprong. Een voorzet van Ngonge werd door Cox in zijn eigen doel gewerkt.

De Groningers kwamen beter uit de kleedkamer en in de 51e minuut werd het 1-2. Irandust scoorde uit de rebound nadat Van Osch een schot van Duarte niet vast had. Fortuna moest in de 63e minuut met tien man verder. Roel Janssen kreeg van arbiter Manschot aanvankelijk geel na een harde tackle op het been van El Hankouri. De VAR greep echter in en het werd alsnog rood. Tien minuten voor tijd was het Strand Larsen die de bal in de hoek van het doel schoot en de eindstand op 1-4 bracht.

Fortuna Sittard

1 - 4

FC Groningen

24' Seuntjens    29' Ngonge