Skicrossers openen seizoen op lastige olympische baan, nare val Bohnacker

In het Chinese Secret Garden is het World Cup-seizoen voor de skicrossers van start gegaan. Dat gebeurde op de olympische baan aldaar, die zo nu en dan behoorlijk lastig bleek te zijn.

Vrouwen
De twee eeuwige concurrentes Sandra Näslund uit Zweden en Fanny Smith uit Zwitserland stonden in de finale, net als de Oostenrijkse Katrin Ofner en de Française Marielle Berger Sabbatel. Näslund kende de beste start, Smith schoof na een slechte start door naar plek twee. De Zweedse was echter gevlogen en pakte zeer overtuigend de winst, voor Smith, Berger Sabbatel en Ofner.

Mannen
Ook hier vier nationaliteiten in de finale, met de Fransman Bastien Midol, Johannes Rohrweck uit Oostenrijk, de Canadees Brady Leman en namens Rusland Sergey Ridzik. Midol pakte na de eerste bochten de leiding, Ridzik volgde en Leman knokte met Rohrweck. De Oostenrijker ging in de fout en haakte af, Midol maakte een foutje en zag Ridzik de aanval openen. De Rus pakte zowaar de winst, Leman ging Midol ook nog voorbij voor plek twee.

In de eerste ronde ging de Duitser Daniel Bohnacker nog hard onderuit, samen met de Franse grootheid Jean-Frederic Chapuis. Laatstgenoemde stond wel rap weer op, maar Bohnacker lag er niet lekker bij en de Fransman bekommerde zich om zijn flink schokkende Duitse concurrent. Na lange tijd werd Chapuis eindelijk door daadwerkelijke medici verlost en kon Bohnacker geholpen worden, hij heeft vermoedelijk een hersenschudding.