FOK! Wat een weer: nat en erg koud

herfstbanner

Dag allemaal!  

Er is best wel wat te beleven op weergebied. In een zeer groot deel van Europa maken depressies de dienst uit. Alleen het uiterste zuidwesten en zuidoosten van ons werelddeel ontspringen de dans. In het noorden van Europa vriest het overdag zo'n 20 graden, terwijl het in Griekenland juist zo'n 20 graden boven 0 is. Elders in het Middellandse Zeegebied is het zo'n 15 tot 17 graden. Verder zwerft er opnieuw een actieve depressie rond in de omgeving van Italie. In een wijde omgeving van dat lagedrukgebied is het morgen zeer slecht weer met zware buien.

In onze omgeving is het ook niet allemaal pluis. Ons weer staat onder invloed van een ook erg actief lagedrukgebied. Deze draagt de naam 'Arwen' De luchtdruk in onze omgeving daalde van 1010 millibar gisteravond tot 985 momenteel. 

Frontensystemen drukte vandaag en ook morgen een grote stempel op het weerbeeld. In het oosten scheen nog heel even de zon, maar ook daar trok het snel dicht. Het ging ook regenen. En niet zo'n klein beetje ook. In een brede kuststrook is er tot nu toe al zo'n 15 tot 25 mm regen gevallen. Plaatselijk kwam het ook tot hagel of wat heel kletsnatte sneeuw. In het binnenland was de neerslag minder intensief.

Ook vannacht valt er nog geregeld regen of een bui. Een klap onweer of hagel is langs de kust nog steeds mogelijk. In het binnenland is er dan net weer wat meer kans op natte sneeuw. In het zuiden lijkt het allemaal wat droger te worden en als het daar dan opklaart kan het dan licht gaan vriezen met kans op gladheid. 

Morgen trekt er een andere kern van lagedruk vanuit het noorden over het westen van ons land. Over het algemeen overheerst de bewolking en van tijd tot tijd valt er wat regen of natte sneeuw. Later op de dag bereikt de neerslag ook het zuiden en dan kan er in de Limburgse Heuvels wat sneeuw vallen die even blijft liggen. Daar ligt het kwik dan rond de 2 graden, elders in den lande mogen we nog hopen op 4 graden. Uiterst onaangenaam dus.

De wind komt morgen uit een noordelijke richting en is matig tot vrij krachtig. 

Zondag breekt de zon wat vaker door, maar dan duiken er ook nog wat buien op die een licht winters karakter kunnen krijgen.

Fijn weekend!  


NIjmegen in de mist (Foto: Charged)
Een tijdje geleden moesten we Charged zoeken in de mist. Gelukkig vonden wij hem in Nijmegen en daar maakte hij deze mooie foto.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.