KKD: speelronde 17, gewoon je kloten eraf werken!

Vanavond begint speelronde 17 in de Keuken Kampioen Divisie. FC Volendam is nog altijd de trotse koploper, net als in de tweede periode waarin speelronde 8 van 10 start.

Er zijn vanavond 8 wedstrijden waarvan twee live worden uitgezonden. De Graafschap heeft om samenscholing te voorkomen wegens het overlijden van Simon Kistemaker, dat De Graafschap in 90/91 ongeslagen kampioen maakte gevraagd om ook hun wedstrijd tegen Jong Ajax live uit te zenden. Deze wedstrijd is te zien op ESPN 4. Op ESPN 3 kunnen we kijken naar FC Volendam tegen FC Den Bosch. Via ESPN Watch is Roda JC - VVV-Venlo te zien. De overige wedstrijden zijn te zien in het schakelprogramma waarin we vanuit de Eredivisie twee oude bekenden tegen komen: N.E.C. ontvangt SC Cambuur, beide ploegen promoveerden afgelopen seizoen. 

Zaterdag staat NAC Breda - Helmond sport op het programma om 16:30, Maandag sluit FC Emmen - Almere City FC en het restant van MVV Maastricht - Roda JC ronde 16 en 17 af. 

Bij FC Volendam zijn Maloney, Murkin en Visser er al een tijdje niet bij. Plat staat op scherp met 4 gele kaarten. Bij FC Den Bosch is alleen Ryan er niet bij, van den Bogert, Felida en Leijten staan op scherp. De laatste twee wedstrijden tussen beide mondde uit tot een grote overwinning voor FC Volendam met 1-5 en 6-0. Daarvoor was het tweemaal gelijk en won FC Den Bosch eenmaal met 1-2, in 2018.

Een overzicht van de wedstrijden:

Speelronde 17      
vrijdag, 20:00 MVV Maastricht - Jong PSV
  Roda JC - VVV-Venlo
  FC Volendam - FC Den Bosch
  FC Eindhoven - Jong AZ
  ADO Den Haag - FC Dordrecht
  Excelsior - Jong FC Utrecht
  De Graafschap - Jong Ajax
  Top Oss - Telstar
zaterdag, 16:30 NAC Breda - Helmond Sport
maandag, 20:00 FC Emmen - Almere City FC
maandag, 13:00* MVV Maastricht - Roda JC

* restant van deze wedstrijd, de stand is 0-0 vlak voor rust.