Automobilist meldt zich met vals rijbewijs op politiebureau

Een 36 jarige automobilist uit Zwolle viel van de week op bij de politie toen hij ’s avonds zonder dimlichten over de Marsweg te Zwolle reed. Toen de man werd aangehouden kon hij geen rijbewijs tonen, deze lag n.l. thuis.

De man zou in het bezit zijn van een Frans rijbewijs. Hij kon zich wel legitimeren en sprak met de agenten af dat hij het rijbewijs zou komen tonen op het politiebureau.

Inmiddels had de politie informatie opgevraagd over de status van zijn rijbewijs en de informatie binnengekregen dat de man helemaal niet in het bezit was van een Europees rijbewijs. De agenten hadden dan ook niet verwacht dat de man zich nog aan de afspraak zou houden om het rijbewijs te komen tonen.

Niets bleek minder waar, de man kwam donderdagmiddag op het bureau met een Frans rijbewijs dat er keurig uitzag maar na een kort onderzoek op meerdere punten vals bleek. Hij werd direct aangehouden en het rijbewijs is in beslag genomen. Na verhoor werd de man ’s avonds heengezonden met een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs en valsheid in geschrifte op zak.

Vals rijbewijs ( Foto- Politie team verkeer Oost-Nederland)
Vals rijbewijs ( Foto- Politie team verkeer Oost-Nederland)