WW2-RTS Men of War II aangekondigd

Het Russische 1C Company komt met een nieuw deel in de oorlogsfranchise Men of War, maar liefst 12 jaar na de release van het origineel op PC. Men of War II gaat op dezelfde voet verder en belooft nieuwe eenheden, locaties, campaigns en gamemodi, gecombineerd met de series' historische accuratesse en actievolle gameplay op het oost- en westfront gedurende de Tweede Wereldoorlog.

1C Company maakte samen met de Ukraïnse ontwikkelaar Best Way in 2004 hun debuut in de RTS-wereld met Soldiers: Heroes of World War II. Die game, hoewel enigszins ongepolijst, maakte grote indruk vanwege de 'destructibility' en goede physics. Later volgde Men of War, die ook talloze uitbreidingen kreeg en over het algemeen erg goed in de smaak viel bij hardcore RTS-spelers, mede vanwege de hoge moeilijkheidsgraad.

De game biedt een singleplayer campaign die zowel alleen als in co-op gedaan kan worden met maximaal 4 spelers. De online multiplayer heeft competitieve gamemodi waarin spelers kunnen kiezen tussen de geallieerden, de Soviets of de Duitsers om te spelen op skirmish en 'challenge' maps. Ook kan hier gekozen worden om samen te strijden tegen AI-tegenstanders. Bekijk enkele screenshots en de trailer hieronder. We hebben nog geen officiële releasedatum gekregen maar Men of War II moet uitkomen in 2022 op Steam.